Bakgrunden

Ett stenkast från de små bodarna i hamnen i centrala Strängnäs, i Thomas Arena, ligger Strängnäs alldeles egna vardagsrum. Vägg i vägg med idrottshall, bowlingbanor, vårdcentral, aula och simbassänger ligger restaurang Nils Grill & Bar.

Den ursprungliga utmaningen var att skapa en samlingsplats för alla de som skulle flytta in i de lägenheter som byggdes i området. Vi var tvungna att ställa oss frågan: Varför stanna där? Varför inte skapa en samlingsplats för HELA Strängnäs?  Vi var övertygade om att Strängnäsborna behövde ett sådant rum- ett rum att samlas, umgås, äta en god bit mat eller bara ta en drink eller en kopp kaffe ihop. Så vi bestämde oss för att skapa detta rum.

Hösten 2012 tog bygget fart på riktigt. Gamla tegelbeklädda skolmatsalsväggar förvandlades till vackra restaurangväggar i matsalen, det före detta skolköket blev ett toppmodernt restaurangkök med nya spisar, grillar och en stor fin vedugn. En liten loungedel fanns det också utrymme för, för den som bara vill ta en kaffe med en bra bok, eller de som vill sjunka ner i fåtöljerna med en god drink. Mitt emot loungen, på andra sidan matsalen byggdes en chambre séparée, ett litet rum med 30 sittplatser som kan stängas igen för de som vill ha lite eget utrymme, för fest, konferens eller liknande. Utanför allt detta fanns en stor yta med havsutsikt, perfekt för en uteservering med 60 platser.

Det är med stolthet vi nu kan säga att vi lyckats skapa det rum vi en gång hade som vision. Varmt välkomna till Nils Grill & Bar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>