Om oss - Bakgrunden

Ett stenkast från de små bodarna i hamnen i centrala Strängnäs, i Thomas Arena, ligger Strängnäs senaste gastronomiska tillskott. Vägg i vägg med idrottshall, bowlingbanor, vårdcentral, aula och simbassänger ligger helt otippat vår nybyggda restaurang Nils Grill & Bar.

Den ursprungliga utmaningen var att skapa en samlingsplats för alla de som skulle flytta in i de lägenheter som byggdes i området. Vi var tvungna att ställa oss frågan: Varför stanna där? Varför inte skapa en samlingsplats för HELA Strängnäs? Vi var övertygade om att Strängnäsborna behövde ett sådant rum- ett rum att samlas, umgås, äta en god bit mat eller bara ta en drink eller en kopp kaffe ihop. Så vi bestämde oss för att skapa detta rum.

Hösten 2012 tog bygget fart på riktigt. Gamla tegelbeklädda skolmatsalsväggar förvandlades till vackra restaurangväggar i matsalen, det före detta skolköket blev ett toppmodernt restaurangkök med nya spisar, grillar och en stor fin vedugn. En liten loungedel fanns det också utrymme för, för den som bara vill ta en kaffe med en bra bok, eller de som vill sjunka ner i fåtöljerna med en god drink. Mitt emot loungen, på andra sidan matsalen byggdes en chambre séparée, ett litet rum med 30 sittplatser som kan stängas igen för de som vill ha lite eget utrymme, för fest, konferens eller liknande. Utanför allt detta fanns en stor yta med havsutsikt, perfekt för en uteservering med 60 platser! På andra sidan restaurangen, utanför aulan byggs en liten café-del för alla de som besöker Thomas Arena dagtid och som är sugen på en fika-paus. Vår vision av en restaurang med en levande atmosfär i många olika stilar började ta form och snart insåg vi att vi skulle kunna vara klara för öppning under våren 2013.

Svaren på frågorna när? och var? hade vi klara, nu återstod bara hur? Och varje gång vi ställde oss frågan kom samma ord upp: rum för alla. Vi ville helt enkelt skapa ett rum där det fanns utrymme för alla åldrar, smaker, behov och plånböcker. Med det i åtanke började vi prata om en restaurang där god, vällagad och närproducerad mat var en självklarhet men där atmosfären spelade en minst lika stor roll. På samma sätt som maten skulle vara varierad med allt från klassisk svensk-fransk matlagning till kött från grillen och en finare variant av pizza från vår vedugn i matsalen skulle restaurangen kännas levande med olika teman och stilar. Framförallt skulle det vara ett rum där alla alltid känner sig välkomna och kan hitta sina favoriter på menyn!

Det är med stolthet vi nu kan säga att vi lyckats skapa det rum vi en gång hade som vision och hälsa Er varmt välkomna till Nils Grill & Bar!